تاريخ : دو شنبه 16 ارديبهشت 1392برچسب:, | 14:18 | نویسنده : Seyyedeh Mozhdeh Bagheri

تخاب رنگ‌ها و مصالح ربطی به زبان و فرهنگ ندارد اما در طول زمان به خاطر استفاده در فضای شهری و جمعیت ساکنان، به مفهومی خواهد رسید.

 
 

معمار: BIG و Topotek 1
مکان: کوپنهاگن، دانمارک
شریک مسئول: Bjarke Ingels
رهبران پروژه: Nanna Gyldholm Møller، Mikkel Marcker Stubgaard
تیم: Ondrej Tichy، Jonas Lehmann، Rune Hansen، Jan Borgstrøm، Lacin Karaoz، Jonas Barre، Nicklas Antoni Rasch، Gabrielle Nadeau، Jennifer Dahm Petersen، Richard Howis، Fan Zhang
دیگر همکاران: Topotek 1، Superflex، Help Pr & Communication، Lemming & Eriksson
کارفرما: شهردار کوپنهاگن، Realdania
رتبه: جایزه اول مسابقه تابستان 2011
عکس: BIG، Dragor Luft، Topotek 1
 
شما چگونه می‌توانید چارچوبی باز و مستحکم خلق کنید که پاسخگوی 57 نوع فرهنگ و هزاران نفر را برآورده سازد؟

این پروژه یک قطعه هنری نهایی شده نیست و آماده دریافت نظرات و پیشنهادات استفاده‌کنندگان و ساکنان محل برای هرچه بهتر ساختن این مکان می‌باشد.



انتخاب رنگ‌ها و مصالح ربطی به زبان و فرهنگ ندارد اما در طول زمان به خاطر استفاده در فضای شهری و جمعیت ساکنان، به مفهومی خواهد رسید.

سطوح و رنگهای مختلف منطقه یکپارچه شده و پشت‌پرده‌ای برای انواع اشیاء انتخاب شده توسط شهروندان با سرپرستی طراحان می‌باشد. این پشت‌پرده همزمان بی‌طرف، متمایز و محتاط است.

پروژه Superkilen بخشی از همکاری میان شهردار کپنهاگن و Realdania است. هدف این است که همسایگی Nørrebro به مرکز فضای نوین شهری مطابق با استاندارد بین‌المللی و الگویی برای دیگر شهرها و همسایگان شود.



















تاريخ : دو شنبه 16 ارديبهشت 1392برچسب:, | 14:12 | نویسنده : Seyyedeh Mozhdeh Bagheri

هنر حاشیه و لبه‌ها، هنری که می‌خواهد، حساسیت و عادت زیبا بینی را در افراد تقویت کند.

حتما، در باره نقاشی‌های خیابانی چیز‌های زیادی شنیده، دیده و یا خوانده‌اید. اما نقاشی بر روی لبه، حاشیه و جدول‌های خیابان‌ها که کار جالب و تازه‌‌ی هنرمندان برزیلی است، چیز دیگری است.

هنرمندان این آثار معتقدند که هنر متعلق به عموم مردم است نه معدود افرادی که به گالری یا نمایشگاه های نقاشی می‌روند. هنر باید در راستای زندگی روزمره مردم قرار گرفته و آن را زیبا و قابل تحمل کند.

 به همین خاطر، ما تصمیم گرفتیم هر‌آنچه که درنگاه روزانه ما در محل تردد و خیابان‌ها، ظاهری خوشایندی ندارند، نقاشی کنیم.

چیزهایی مانند؛ معابر، لبه و حاشیه خیابان‌ها، سرپوش‌های فاضلاب ها، چاله‌ها و شکستگی‌هایی که هنوز ترمیم نشده‌اند.

در پوش کابل های مخابراتی

مردم در رابطه با این نقاشی‌ها که محل ترددشان را پر کرده‌اند، می گویند:

. انگار آدم در شهر کارتون‌ها رفت و آمد می‌کنه، خیلی جالبه...
. احساس خوشایند دوران کودکی در آدم بوجود میاد...
.اتنوع رنگ ها به آدم شادی و لذت می ده...
.چهره شهر شادتر و دلنشین‌تر شده...

در پوشی در قالب شیرینی خامه‌ای

 این نقاشی ها در اوج سادگی؛ هشدار دهنده، آموزشی و نیز محیط تردد روزمره افراد را زیباتر کرده‌اند.

 هنرمندان این آثار می‌خواهند با ارائه این هنر در ابعاد وسیع، بطور غیر مستقیم نگاه و ذهن مردم را نسبت به سلامت و تمیزی محیط، هنر و هنر مند حساس تر کنند.



تاريخ : دو شنبه 16 ارديبهشت 1392برچسب:, | 13:50 | نویسنده : Seyyedeh Mozhdeh Bagheri

سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تبریز با تلاش و جدیت عوامل فضای سبز  طی سالهای اخیر تعداد پارکهای شهری تبریز را چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی چند برابر نموده است و حال حاضر  در شهر تبریز بالغ بر 200 پارک  منطقه ای و محله ای وجود دارد یک از این پارکها پارک مشروطه میباشد که یکی از پارکهای بزرگ تبریز قلمداد میگردد  


پارک مشروطه تبریز در بلوار مشروطه و در کنار ترمینال مسافربری مرکزی تبریز واقع شده است.این پارک یکی از زیباترین پارکهای تبریز قلمداد میگردد که در سال 1380 احداث و در اختیار شهروندان محترم آن منطقه و مسافرین محترم قرار گرفته است



این پارک 20 هکتار وسعت دارد و تندیس ستار خان ابر مرد مشروطه در این پارک نصب گردیده است.



از ویزگی های این پارک نصب آلاچیق های زیبا و کف سازی و نرده گذاری طرح چوب و آبنماهای مختلف در نقاط مختلف پارک و احداث  سالنهای ورزشی مختلف  و کتابخانه  در این پارک زیبا میباشد .




 


سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تبریز با تلاش و جدیت عوامل فضای سبز  طی سالهای اخیر تعداد پارکهای شهری تبریز را چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی چند برابر نموده است و حال حاضر  در شهر تبریز بالغ بر 200 پارک  منطقه ای و محله ای وجود دارد یک از این پارکها پارک مشروطه میباشد که یکی از پارکهای بزرگ تبریز قلمداد میگردد  




پارک مشروطه تبریز در بلوار مشروطه و در کنار ترمینال مسافربری مرکزی تبریز واقع شده است.این پارک یکی از زیباترین پارکهای تبریز قلمداد میگردد که در سال 1380 احداث و در اختیار شهروندان محترم آن منطقه و مسافرین محترم قرار گرفته است





این پارک 20 هکتار وسعت دارد و تندیس ستار خان ابر مرد مشروطه در این پارک نصب گردیده است.




از ویزگی های این پارک نصب آلاچیق های زیبا و کف سازی و نرده گذاری طرح چوب و آبنماهای مختلف در نقاط مختلف پارک و احداث  سالنهای ورزشی مختلف  و کتابخانه  در این پارک زیبا میباشد .



 

 

 

 

 

 



تاريخ : شنبه 31 فروردين 1392برچسب:, | 15:52 | نویسنده : Seyyedeh Mozhdeh Bagheri

 



تاريخ : شنبه 31 فروردين 1392برچسب:, | 15:42 | نویسنده : Seyyedeh Mozhdeh Bagheri

 

در دومین نمایشگاه معماری ومعماری منظر که هفته گذشته در شهر موسکو برگزار شد، جایزه ملی روسیه برای معماری منظر به پروژه Green RiverBrateevo (رودخانه سبز) اهدا شد.

اختصاصی معماری نیوز: در دومین نمایشگاه معماری ومعماری منظر که هفته گذشته در شهر موسکو برگزار شد، جایزه ملی روسیه  برای معماری منظر به پروژه Green RiverBrateevo (رودخانه سبز) اهدا شد.

 این پروژه كه طرحی از معماران منظر OKRA بود،نتیجه همکاری مشترک روسیه و هلند با حمایت دولت هلند، اداره مدیریت منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست مسکو و خدمات دولت هلند برای مدیریت منابعآب و خاك با همکاری و مشاوره معماران منظر هلندی OKRA، مشاوره روسی معماران منظر Ampir و مؤسسه تحقیق و طراحی برای طرح جامع مسکو بر گسترش و تبادل نظر برای نمای شهر پایدارمی باشد.



 هدف ایجاد ابزاری برای توسعه پایدار سبز به عنوان بخش جدایی ناپذیر از توسعه مجدد شهری است.



چالش هلند و مسكو توسعه فضای سبز سالم برایشهر و حومه شهر است. بالا بردن كیفیت فضای عمومی موجود و مناظر شهری و ایجاد مناطق جدید به روش پایدار، كیفیت زندگی را بالا خواهد برد و ارزش زیست محیطی و اجتماعی و اقتصادی جدیدی را به وجود خواهد آورد.









 
 
منبع: سایت خبری / تحلیلی معماری نیوز - ترجمه : سمیه پیلوار
کلیدها , جایزه , مسابقه طراحی , بهترین ساختمان آینده , معماری , پروژه رودخانه سبز


تاريخ : سه شنبه 27 فروردين 1392برچسب:, | 20:58 | نویسنده : Seyyedeh Mozhdeh Bagheri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 








 



تاريخ : سه شنبه 27 فروردين 1392برچسب:, | 12:47 | نویسنده : Seyyedeh Mozhdeh Bagheri

در هر زمان و هر نسلی همواره این سوال مطرح بوده که "چگونه پارک می تواند به هویت شهر کمک کند؟"
در سال 1982 در کتاب “ “ The Politics of Park Design, Galen Granz تغییرات پارک های شهری در طی 150 سال اخیر با 4 ایده و نقطه نظر بیان شده است که عبارتند از:


1. Pleasure Ground (1850-1900)
2. Reform Park (1900-1930)
3. The Recreation Facility (1930-1965)
4. The Open Space System (1965)




هدف های متغییر اجتماعی که در این پارک ها به تصویر کشیده شده اند به این منظور است تا تغییرات همسان در فرم های طراحی شده را نشان دهند.
ارزیابی مجدد برخی از ایده ها، ما را از طراحی مدل های مخالف طبیعت و فرهنگ به سوی مدل هایی می کشاند که بشر را به عنوان جزیی از اکولوژی می داند. در طرح های حرفه ای این جهت فکری جدید باعث شده تا دید جدیدی به "توسعه پایدار" و "طراحی بومی" شود . در بحث طراحی شهری این موضوع می تواند مبدا یک عصر تاریخی جدید باشد.
 




مدل های گذشته پارک ها:
1. Pleasure Ground: 1850-1900
پارک خطی درازی که در لبه شهر کشیده شده است. ایده طراحی این نوع پارک را به فردریک لاالمستد نسبت می دهند. این پارک ها ایده های روستایی را نشان می دهند و بناهای آن به صورت فرعی و تحت امر لنداسکیپ می باشند. هدف این نوع پارک ها شبیه سازی طبیعت بوده اما نه یک طبیعت وحشی. به عبارت دیگر هدف آنها نوعی قدردانی از منظر بوده است.
این گونه پارک ها مشکلاتی را برای طراحان پارک های شهری ایجاد کرد. یکی از این مشکلات این بود که چون این پارک ها در لبه شهر واقع شده بودند؟ قشر کارگر نمی توانستند از آن بهره جویند در نتیجه در طراحی پارک های شهری جدید سعی شد تا اصول لنداسکیپ را به نوعی دیگر اجرا کنند تا این قشر از جامعه نیز از آن استفاده کنند. نتیجه آن طراحی نوع جدیدی از پارک ها به نام "Reform Park" شد.
2. Reform Park: 1900-1930
این پارک ها کوچک بوده و دارای طراحی متقارن می باشند. تصویری از طبیعت و حومه شهر را به نمایش گذاشته و دارای فضاهای اجتماعی برای بزرگسالان و فضاهای بازی برای کودکان بودند. نوع آوری این پارک ها در داشتن فضاهای سرپوشیده برای تماشاگران و باشگاه و انجمن هایی برای قشر کارگر بود.
3. The Recreation Facility: 1930-1965
طراحی این پارک ها را به رابرت موزس نسبت داده اند. در این پارک ها فضاهای خدماتی - تفریحی در نظر گرفته شده است.
4. The Open Space System: 1965
طراحان این پارک ها معتقد بودند که فضاهای تفریحی در هر جایی می توانند ایجاد گردند. در خیابان، در بالای سقف ها، در لبه آب ها، در طول خط ریلی، در میدان های قدیمی و ...
اهداف این پارک ها: ملیت قدیمی با استاندارد سازی، پدیدار شدن احساسات و پیوند بین پارک و فرهنگ است.
در پی این تغییرات، پارک ها به صورت فضاهایی با شبکه ای غیر متجانس، خدماتی - عمومی و با امکانات مشارکتی در آمدند.

در جستجوی نشانه های تغییر:
به لحاظ تاریخی مدل پارک های شهری آمریکایی در طی 35 سال تغییر به طول انجامید و بیشتر از30 سال گذشت تا این که دسته پنجم از پارک ها به نام "Open Space System" به روی کار آمد. نخستین فعالیت دراین رابطه در Graham Foundation اتفاق افتاد. این سمینار علمی در University of California ,Berkeley با شعار "پارک های پایدار" برگزار شد. در این سمینار به آنالیز پارک ها در طی 20 سال گذشته پرداختند. این آنالیز به منظور این بود تا که روشن شود که آیا تغییر قابل ملاحظه ای در اساس فلسفی، اهداف ایدئولوژیک و حل مسائل برنامه ریزان پارک رخ داده است؟ در این صورت ما معتقدیم که پروسه نهادی شدن به وسیله سازمان پارک ها و ارزیابی تاثیرات اکولوژیکی و اجتماعی ادامه خواهد داشت. در نتیجه آنالیز های انجام شده به روی 4 دسته از پارک ها در طی 20 سال اخیر، Pleasure Ground با 22 درصد وOpen Space System با 43 درصد دارای بیشترین حد مسلط بودن هستند. همچنین دسته پنجم از این پارک ها یعنی “Ecological Park“ دارای تاثیر 24 درصد بودند. خصوصیات این دسته از پارک ها همانند 4 دسته پیش نبود بلکه کاربرد گیاهان بومی، ذخیره سازی و باز آفرینی سیلاب ها و سایر منابع طبیعی، پیوستگی زیرساخت ها با تکنولوژی های مناسب، حفظ و نگهداری چرخه زندگی، نظارت بر مصرف، حفظ و نگهداری حیات وحش و گیاهان بومی از جمله ویژگی های این دسته از پارک ها می باشد.
بیشتر پارک هایی که بعد از سال 1991 ساخته شدند دارای خصوصیاتی شبیه دسته پنجم از پارک ها یعنی Ecological park”" بودند و این پارک ها 26 سال بعد از پارک های Open System ساخته شدند.

The Ecological Park:
اکو پارک محیطی است که در آن فعالیت های تفریحی، همگام با شناسایی و چگونگی برخورد با مسائل زیست محیطی از جنبه های گوناگون آموزشی همگانی صورت می گیرد.
فرضیه اصلی طراحی اکو پارک فراهم آوردن پشتوانه های اقتصادی، علمی و زیست محیطی مناسب برای آموزشی عمومی و ایجاد فرهنگ صحیح محیط زیست می باشد.
 






خصوصیات این دسته از پارک ها همانند 4 دسته پیش نبود بلکه از مهمترین اهداف این پارک ها عبارتند از:
- کاربرد گیاهان بومی
- ذخیره سازی و باز آفرینی سیلاب ها و سایر منابع طبیعی
- پیوستگی زیرساخت ها با تکنولوژی های مناسب
- حفظ و نگهداری چرخه زندگی
- نظارت بر مصرف
- حفظ و نگهداری حیات وحش و گیاهان بومی
 




فرق پارک هایEcological با پارک های قبل خود
دسته پنجم از پارک ها دارای چهار فرق اساسی با پارک های قبل از خود هستند:
1. پارکهایEcological از لحاظ منابعی که برای مصالح ساخت آن استفاده شده بود، کارآمدتر و شایسته تر بودند.
2. پارک های Ecological با ساخته های شهری اطرافشان یکپارچه شده و می توانند نقش مهمی را در جهت حل مسائل شهری ایفا کنند.
3. پارک های Ecological می توانند استانداردهای جدیدی را در مباحث زیبایی گرایی و مدیریت بومی مطرح کنند.
4. پارک های Ecological می توانند برای کیفیت های زیبایی شناسی و فرمال در موضوعات منظر و معماری و شهری مطرح شوند و به کار روند
 






ویژگی های پارک های Ecological :
1. پارک Ecological می تواند هر جایی باشد و با هر شکل، سایز و اندازه ای ساخته شود.
2. پارک Ecological می تواند دارای هندسه ای مستقیم الخط، منحنی وار یا موافق با طبیعت داشته باشد.
3. پارک Ecological اجزای فضای بیرونی را به نحوی به هم مرتبط و متصل می کند که شبکه ای قابل فهم برای موجودات زنده و سیستم های طبیعی فراهم شود.
4. پارکEcological تلاش دارد تا دیدی قدیمی از شهر به عنوان یک باغ را ارائه دهد. این تصویر به صورتی است که تمایز بین پارک و شهر نامشخص و گنگ می باشد.
5. چنین پارکی می تواند در کاهش اثرات نامطلوب شهری نظیر آلودگی هوا و سر و صدای ترافیک و ... موثر باشد.
6. پارک هایEcological هدفشان خود اکتفایی است. بهترین گونه های مناسب گیاهی، گونه های بومی و منطقه ای است. از کاشت گونه های خارجی خودداری می شود و سطوح فوقانی خاک به نحوی که با شرایط محیطی و اجتماعی مناسب باشد، کاشته می شود. مرغزارهای باز به منظور یک منبع بصری با ترکیبی از علف های بومی کاشته می شوند. با گیاهانی که تا ارتفاع نهایی خود رشد خواهند کرد. حتی معبرها و گذرگاه ها، چمن هایشان تا حد 5-7 اینچ ارتفاع خواهند داشت.
7. از گوسفندان برای چیدن و کوتاه کردن علف ها استفاده می شود.
8. گل ها اغلب مصرف دارویی دارند و برای پرندگان ساکن منطقه دانه تولید می کنند. همچنین جنبه زینتی برای استفاده کنندگان و مخاطبانشان نیز دارند.
9. کودهای آلی و مخلوط مواد مقوی یکی از اجزای تولیدی اکو پارک می باشد. کود های آلی به دست آمده از این پارک ها باعث بهبود خاک های شهری شده که به مصارف باغ ها و زمین های کشاورزی می رسند.
10. از لحاظ زیباشناختی، طراحان و هنرمندان محیطی با سازمان های حفظ و نگهداری همکاری خواهند داشت تا در افزایش و توسعه الگوهای جذاب محیطی و حفظ و نگهداری چرخه های طبیعی تلاش شود. این جریان باعث جذب جمعیت توریست و عکاس خواهد شد.
11. سیلاب ها، روان آب ها و آب های حاصل از ریزش جمع آوری، ذخیره و تصفیه می شوند تا در پارک به صورت جریانی یا استخری مورد استفاده قرار گیرند. به این طریق گیاهان آب دوست زندگی جانوران و همچنین زندگی حیوانات دوزیستی چون قورباغه را تامین می کنند. فواره، آبشارها و استخر های آب نیز در پارک حالتی از شادمانی را ایجاد می کنند.
12. بناها و ساختمان ها در اکو پارک ها به نحوی قرار می گیرند تا به راه ها و گذرها و مسیرهای دوچرخه ای و سواری نزدیک باشند. این ساختمان ها به نحوی طراحی می شوند که از انرژی گرمایی خورشید و تهویه طبیعی و همچنین مصالحless energy-intensive استفاده کنند. آنها از compositing toilet استفاده می کنند و از نور طبیعی روز به خوبی بهره مند می شوند.
13. رستوران های چنین پارکی غذاهایی ارگانیک را که از سبزیجات موجود در پارک می باشند را سرو می کنند.
14. استخرهای شنا از جدیدترین مواد شیمیایی ضدعفونی کننده غیرسمی استفاده می کنند. آب این استخرها با انرژی خورشیدی گرم می شود.
15. پارکینگ در اکو پارک به حداقل می رسد و در جاهایی که لازم به وجودشان باشد، از مصالح قابل نفوذ استفاده می شود. گاهی اوقات مصالح باز به کار می رود تا گیاهان و علف ها از خلال آن رشد کنند. این مصالح آب باران را جذب کرده و مانع از جاری شدن به روی سطح می شوند. در گذرها ترجیحاً شن و سنگ ریزه به کار می رود تا موادی چون بتن. مرکز گذرگاه ها مناسب برای زمین های بازی چون دوچرخه و اسکیت می باشند. در لبه های مسیرها از شن و سنگ ریزه و الوارهای چوب استفاده می شود.
16. در پارک های Ecological، حصارها بیشتر برای تنظیم حجم ترافیک می باشند تا دور نگه داشتن مردم. در این حصارها از گیاهانی چون مو کاشته می شود تا هم جنبه زیبایی داشته باشند هم خوراکی. از آهن، پلاستیک، چوب، بامبو و ... برای ساخت این حصارها استفاده می شود.
17. منظر این پارک ها به نوعی طراحی می شود که مردم را ترغیب کند که به جای استفاده صرف از چشم خود از کل بدنشان استفاده کنند.
18. تامین روشنایی در شب به وسیله گردآورنده های خورشیدی و ژنراتورهای بادی می باشد.
19. حفظ و نگهداری حیات وحش یکی از اهداف اکو پارک ها می باشد.
20. در پارک های Ecological به تفکر و تعمق، ورزش، قدردانی از طبیعت، تجلیل از فرهنگ و هنر توجه زیادی می شود. این موارد دارای مزایای زیادی می باشند.
 




آیا پارک ها می توانند در خلق شهرهای پایدار و بومی کمک کنند؟
نگاهی به پارک های شهری قبل از این دوره نشان می دهد که مشکلاتی اجتماعی در رابطه با طبیعت وجود داشته است. به هر حال تلفیق دو مطلب بوم شناختی و اجتماعی باعث تغییراتی در ایده های طراحی شده و نوع جدید پارک ها بر اساس فراهم کردن راه حلی برای مشکلات بومی و بیان رابطه انسان با طبیعت می باشند.


منع : مرجع معماران



تاريخ : دو شنبه 26 فروردين 1392برچسب:, | 20:15 | نویسنده : Seyyedeh Mozhdeh Bagheri

سلام مهربون

توی بیمارستانی دو نفر در یه اتاق بستری بودند.

تخت یکی کنار پنجره بود و اون یکی کنار دیوار و با شرایطی که داشت نمی تونست کوچکترین تکونی بخوره.

اونها هر روز ساعت ها با هم حرف می زدند و بیماری که کنار پنجره بود مدام از منظره دل انگیز بیرون واسه

هم اتاقیش تعریف می کرد.

اون می گفت : پنجره رو به پارک بزرگیه که دریاچه زیبائی داره و مرغابی های رنگارنگ و قوهای سفید و قشنگ

اونجا شنا می کنند.

لا به لای اونها هم بچه های قد و نیم قد ، شاد و خندون با قایق های کوچولوشون پدال یا پارو می زنند.

و از درخت های سر به فلک کشیده ای حرف می زد که پر بودند از پرنده های کوچیک و ناز.

و زمین چمنی که با گل های رنگارنگ طراوت خاصی به پارک می داد.

و خلاصه همگی کنار همدیگه منظره ای دلربا رو خلق کرده بودند.

هر روز وقتی اون شروع به توصیف پارک می کرد ، هم اتاقیش چشم هاش رو می بست و همه اون زیبا ئی ها رو

توی ذهنش می دید و سرشار از شور و شادی و هیجان می شد.

چند هفته ای گذشت و بیمار مهربون کنار پنجره با شدت گرفتن بیماریش فوت کرد.

نفردوم هم که بهبود زیادی پیدا کرده بود خواهش کرد بگذارند به اون تخت منتقل بشه.

و وقتی جاش رو که عوض کردند در کمال ناباوری دید تنها چیزی که از پنجره دیده می شه دیواری بلند و دود گرفته است!

 

 

آره عزیز دلم ، یادت باشه اگه آسمون دلت گرفته بود ، بازم می تونی بذر امید بپاشی به زمین زندگی دیگران.

و چه زیباست هدیه کردن شادی به دل های نا امید ، در حالیکه خودت...

 



صفحه قبل 1 ... 2 3 4 5 6 ... 14 صفحه بعد
  • دانلود فیلم
  • قالب وبلاگ